Τα γαληνικά φάρμακα είναι εξατομικευμένα φάρμακα, τα οποία καλύπτουν ανάγκες, οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν από τα υπάρχοντα φάρμακα της βιομηχανίας. Αφορούν περιπτώσεις όπου παρουσιάζεται κενό από τα έτοιμα σκευάσματα,και εκεί επεμβαίνει ο ιατρός με τον φαρμακοποιό και παρασκευάζεται ένα μοναδικό για τον ασθενή φάρμακο.

Υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα στα καλλυντικά του φαρμακείου.
  • Φτιάχνονται σε μικρές ποσότητες,ώστε να υπάρχει συνεχής ανανέωση
  • Oι συγκεντρώσεις των δραστικών συστατικών είναι υψηλές
  • Το συντηρητικό φορτίο προσπαθούμε να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο,χωρίς όμως να επηρεάζεται η ασφάλεια του προϊόντος.
  • Μπορούν να γίνουν πολλοί και διαφορετικοί συνδυασμοί δραστικών συστατικών, σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν.

Ο φαρμακοποιός είναι ο μόνος και αποκλειστικός αρμόδιος και καταρτισμένος επιστημονικά για να παράξει φάρμακο. Το δε εργαστήριο του φαρμακείου είναι ο μόνος χώρος, πλην της βιομηχανίας, που ο νόμος επιτρέπει να παραχθεί φάρμακο. Το εργαστήριο του φαρμακείου μας είναι πλήρως εξοπλισμένο με εξειδικευμένα μηχανήματα, ώστε η όποια διαδικασία να παρέχει το μέγιστο αποτέλεσμα. Υπάρχουν ειδικά φίλτρα εξαερισμού, τα οποία ανανεώνουν συνεχώς τον αέρα,ώστε να υπάρχει χαμηλό μικροβιακό φορτίο εντός του εργαστηρίου.Υπάρχουν 3 διαφορετικοί ζυγοί ακριβείας, με δυνατότητα ζύγισης εξαιρετικά μικρών ποσοτήτων. Ο κλίβανος αποστείρωσης, στον οποίο αποστειρώνονται γυάλινα σκεύη. Το UV, στο οποίο αποστειρώνονται πλαστικά και μεταλλικά σκεύη. Το Unguator στο οποίο γίνεται ανάμιξη κρεμών και αλοιφών,όπως και ο ομογενοποιητής Silverson, στον οποίο επιτυγχάνεται το μέγιστο αποτέλεσμα κατά την παρασκευή κρεμών.